fredag 24 augusti 2012

Har precis börjat steka pannkakor, för andra dan i rad: )
Recept:
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
3 msk smör
1/2 dl clubsoda el fruktsoda
Blanda mjöl och salt i en bunke, vispa i hälften av mjölken. Tillsätt resten av mjölken. Vispa i äggen. Låt gärna stå 30 min. Tillsätt till sist sodan. Stek i smör.
MUMS!! : )

4 kommentarer:

  1. hej Ullis!

    oj vad fint du har det med alla blommor och din väl putsade trädgård, får lite dåligt samvet för min...men den är rätt ok ändå.

    Du måste bo i en trakt med väldigt bördig mark som redan har så fina svampar att plocka, härligt!! läste här om dina pannkakor,lät gott men varför har du soda i? blir dom fluffigare då kanske..nu skall jag kirra middagen här hemma, det blir varmrökt lax och färskpotais i dag och några kalla öl står i kylen ;-)

    ha en fortsatt fin helg vännen,
    kram Mia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hejsan: )
      Ja sodan ska göra att pannkakorna blir frasigare, säger Per Moberg; )
      Det är tur att foton ljuger, guud va jag ligger efter med trädgården.. Kirskålen blommar för fullt: / Bah, blir galen på allt ogräs och gräs som växer värre än värst i år..! Jag hinner inte med.. Och två veckor av semestern förstördes av en inflammation i handleden, i min högra hand också såklart!
      Det är typiskt, -08 stukade jag foten precis innan sem=5 veckors sjukskrivning, -09 stukade jag stortån nån dag in på sem= 1 veckas sjukskrivning, och nu detta.. Det är inte meningen att jag ska ha semester, hihi. Fast den här gången struntade jag att gå till läkare..
      Jaja, nu är vardagen tillbaka och det är jobba som gäller.
      Ha en fortsatt trevlig helg!: )
      Kraam

      Radera
    2. hej igen!

      -men oj, du är allt en liten otursfågel hör jag :-( va trist..men jag kan se att du är en arbetsmyra oxå så kanske skall du tagga ner lite..stapla ved, klippa stora gräsmattor,släpa skräp,måla osv det tar på krafterna. Men jag är presic som du, och när man inte får jobba som man vill så blir man en surputt för när man är "ledig" så skall ju allt fixas hmm.. knepigt det där med att få balans på kroppen,jobb och kunna njuta utan att få dåligt samvete.
      Och det här med ogräs..i år tror jag banne mig att det är rekord på tillväxten, både på ogräs och gräs!!
      Nä, nästan skönt att det blir höst, he he så att man kan få vara inne lite mer och låta trädgården få somna in i lugn och ro.
      Tänk så man är ändå, så hinner det bara gå några månader så sitter man där igen och längtar till våren , tittar på växter,fröer,drömmer och planerar....

      krya på dig och njut av ditt fina hem och dina gulliga vovar/kram

      Radera
    3. Je eller hur, jag är då (nästan ;) ) aldrig nöjd, hihi. Regnar det vill jag ha sol, gassar solen så är inte det bra ( om man inte ligger till så att man kan svalka sig)..
      Fast i år så längtar jag faktiskt efter trädgårdsvila, vill inte klippa nån mer gräs eller rensa några j_vla rabatter; )
      Fast ett par klipp, minst, blir det nog och så MÅSTE jag ta bort en massa ogräs, EN gång till.. :)
      Så, tippen HERE I COME:)
      Ha det gott du med:)
      Kraam

      Radera