onsdag 29 augusti 2012

Idag har jag lekt polis..
Jag och min kompis kom ut från Plantagen, 13:45, när jag såg en bil med hund BLI parkerad mitt i solen, 20-21 grader ute. Med solen rakt på den stora svarta lurviga hunden.. Bakrutorna var nervevade 5-7 cm..
Vi stod och pratade en stund, efter tio min åkte kompisen.
Jag tog kort på regnr på bilen med hunden.. Gick till bilen, kunde inte åka hem..
Satt en stund i bilen och väntade och väntade. Hunden flåsade, men sen blev det molnigt i 15-20 min så då blev den lugnare. La sig och vilade, jag var fram och kollade att han/ hon mådde bra. Då såg jag att det fanns en liten vovve till i baksätet, fast den sov lugnt.
14:15 gick jag in på Plantagen för att kolla om ägaren var på G, såg att hon var på väg åt rätt håll iaf. Ville inte gå på henne i affären eftersom hunden trots allt mådde "bra"..
Kl blev 14:20, 14:25, 14:30.. Då smsade jag regnr till nr 72503, fick reda på ägarens namn. Kollade upp numret och ringde henne. Inget svar..
14:35 ringde jag in till Plantagen då jag var tvungen att åka hem, personal kom ut och jag visade vilken bil det var och beskrev ägaren. Hon skulle gå in och säga till, då hade det gått nästan en timma!!
Vilken tur att det blev mulet av och till, det var väsentlig skillnad kände jag själv trots jag hade bildörren vidöppen, annars vet jag inte vad som hänt med hundstackaren. Ifs hade jag ju ingripit om jag sett tecken på att den börjat må sämre..
Mina kinder var alldeles röda av värmen och törstig var jag.. Tur att man har AC i bilen..
Irriterad var jag när jag åkte, men mest orolig..
Varför ska man ta med hundarna när man ska handla..?
Ifs, ibland måste man.. Jag själv parkerade på p-förbud, bara för att det var skugga, riskerade 6-700 kr i böter.. För att köpa ett par liter mjölk. Det tog 5 min..
Allt för att hundarna ska må bra: )
Nu blir det mat: )

2 kommentarer:

 1. grrr jag hade blivit galen! folk är ju helt korkade, man har ju pratat så mycket om detta att det blir så jv varmt i bilen snabbt, förstår inte hur den informationen inte kunnat gå in...allra helst när man är hundägare. Igentligen skulle du polisanmält henne för djurplågeri:-(( trist att du fick uppleva detta och bli stressad själv för att andra människor inte har någon hjärna. All heder till dig som orkade engagera dig och säga till.

  kram Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är dom tröga!! F_n, blev så j_vla irriterad!! Men jag vill inte anmäla nån.. Det "hände" ju inget, men jag hade velat upplysa henne om ett och annat.. Fast kanske inte just då, var för arg för det..
   Alltså jag tror verkligen att hon inte förstod bättre.. När jag gick in i affären så hörde jag henne prata med några och hon verkade vara världens trevligaste.. : (
   Man brukar ju märka hur folk är rätt så fort. Tror jag..? Till en stor del iaf.
   När jag kom hem så var jag ff upprörd, tänkte messa bilden med temperaturer i bilen till henne. Men då sa karln stop.. Jag hade gjort mitt nu, tyckte han. Skulle släppa det nu, hihi. Jag blir lite föööör involverad ibland; )
   Hundarna har fått lite extra gos ikväll: )
   Ha det gott!
   Kraam : )

   Radera